fredag 16 april 2010

Svälj den medicinen....

Nästan varenda dag pratar jag med en korp. En som sitter högst upp i sitt näste och blickar ut över verkligheten. Det är när vi pratar som jag förstår vem jag är.
Och det är i hennes kärleksfulla blick jag orkar älska mig hel.

I går pratade vi om pedofilerna, Korpen och jag. De där jag mött och de där man skriver om och liksom oskadliggör genom att intala sig, att de nog är katoliker allihopa.
Celibatära katoliker som inte orkar med celibatet och därför lurar till sig sex från de maktlösa barnen.
Om det vore så, skulle det ju kanske bara finnas ett par tre pedofiler i vårt land, eftersom utbudet av katolska präster är ytterst begränsat. Nåja, vi vet ju att det finns ett antal... så teorin faller.... men ändå.

Men i alla fall så förklarar man den katolska skandalen med just det där med celibatet. Att det på grund av det skulle finnas fler pedofiler bland den sortens präster som lever utan sex (med andra än sig själva. För inbilla mig inte att nämnda herrar inte av och till drar en handtralla)

Men alltså. Gå inte på det där. För man blir inte pedofil, får inte en sexuell läggning, för att man lever utan sex.
Däremot kan det väl finnas en och annan som försöker motverka sin egen sexuella lust till barn, genom att låta bli att ha sex alls. Och kanske en del pedofiler väljer att bli präster (i katolska sammanhang) för att då får de hjälp att leva celibatärt (eller tror att det hjälper).
Det är ju snällt av dem. Men alltså, dragningen till barn försvinner inte. (Dragningen till kvinnor/män försvinner inte heller om man nu är lagd åt något annat håll)

Människor som behöver barn för att tillfredsställa sin lust söker sig naturligtvis till barn för att uppnå det syftet. - om dom inte är medvetna om, och själva försöker motverka sin olyckliga läggning. (om det nu är en läggning och inte en störning, vilket kan diskuteras, men diskussionen eller resultatet av diskussionen kommer inte att förändra läget för pedofilen)

Människor som behöver vuxna för att tillfredsställa samma lust, söker sig till vuxna. Vill man ha gummi köper man stövlar och latexdräkt och har man lust på samma kön finns möjlighet att finna likasinnade utan större åthävor.
Det är inget konstigt alls med det.
Det är bara det, att pedofiler faktiskt måste leva utan att få tillfredsställa sin lust fullt ut.
Svälj den medicinen!
Nej just det. Det är inte lätt.
Men nödvändigt.

Det är vad vi måste kräva av dem.
Men också av oss själva.
Att vi låter bli att tillfredsställa vår egoistiska lust om den skadar ett barn.

Där är vi lika. Vi och pedofilerna.
Att vi måste avstå från en del av det vi känner lust till, för att det finns barn som far illa av att vi väljer egen tillfredsställelse i stället för att se till att barnen kommer i första hand.

Det är inte lätt.
Men vem har sagt att det ska vara lätt?


Bilder:Dirk Joseph och Kazuya Akimoto

Inga kommentarer: