torsdag 29 april 2010

Beaver...

Lediga dagar kan man ha till mycket.
Man kan ta på sig sina stövlar. Dom där gröna som ska vara i skogen. Och låna en ryggsäck som man packar mackor och termos och torra strumpor i. Och nej. Jag äger ingen termos heller så jag lånar den också.
Sen sätter man på sig de tjocka kalsongerna och ett par för stora byxor. Gröna. Som man lånat.
Och en flanellskjorta (inte min) med en tjocktröja ovanpå. Den är faktiskt min egen. Utanpå är det någon som trär en anorak över alltihopa. En i storlek 52. Den når till knäna på mig.

Utomhus är det blandad väderlek. Det kallas April och är helt oförutsägbart. Förutom att man blir blöt. Utan att man märker att det regnar. I alla fall inte från himlen. Möjligen kommer det underifrån när man lyfter fötterna.
Det är ett speciellt ljud.... schhhhllppp schhhllllppp.. ungefär. hiisssppsss kan det låta också. Om man inte fastnar. Stövlar fastnar väldigt lätt i lera.

Ja, alltså när man kommit så långt att man fastnat i leran har man först schlllppat sig fram mycket långt. Mycket, mycket långt. Alldeles för långt. Man kan säga, att somliga Ebbor för länge sedan glömt att man kan gå så långt utan att se en enda vettigt murad husvägg. Eller för all del utan att se ens en meter asfaltsväg.

Men i alla fall. Där ute i ingenting, finns en bäck. Eller å. Eller vad det heter. Rinnande vatten som inte kommer ur en kran alltså. Och precis innan bäcken rinner ut i en tjärn har någon lagt en väldigt stor hög med ris.
Det kallas bäverhydda. Och den där någon är inte en person utan flera mycket stora råttor med breda svansar. Som kallas bäver. Och det är nu jag måste erkänna, att jag hela tiden trott något helt annat om vår vackra utflykt.
Bäver.... hm.

Nåja. Vi åt upp våra mackor och studerade den där jättemusen.
Förlåt. Bävern.
Pussades lite.
Och schllllpppade oss tillbaka.
Väldigt vackert.
Typ.

Bilder: A. Prophask och Karen Latham


5 kommentarer:

OsloSkånskan sa...

Låter faktiskt himla mysigt. Med bävermus o geggamojja o allt.

Cecilia N sa...

Hade ingen aning om att det ljud som uppstår när stövlar ännu inte fastnar i lera stavades så där. Men det är ju solklart att det är så!

Anonym sa...

Beaver var ordet - för ett antal år sedan skulle de svenska arbetskläderna från företaget BÄVERNYLON lanseras stort i USA. I det oskuldsfulla Sverige är bävern en sinnebild för den raske och idoge snickaren, ständigt sysselsatt med timrandets hantverk - ingen anade att ordet kunde ha en annan innebörd i det stora landet i väster. Därför lanserades kläderna i en annonskampanj under det käcka, stort uppslagna mottot:"A SWEDISH BEAVER COMES TO TOWN!!"
Och nog uppmärksammades annonserna den korta tid kampanjen varade.....

Men visst är det lite kul att klafsa omkring i skogen i stövlar och stortröja och kaffetermos och nu kan du intyga för A att bävrar är bra på att gnaga.
Säger papillon som sitter med stukad fot och längtar ut i skogen.

Den hemska tvillingen sa...

Vi simmar med bävrar på sommaren...eller, vi glider i vattnet och bävrarna flyr ur detsamma.

Ebba G sa...

hm. simma med bävrar... jaja. Man kan ha olika läggning... jag var helt säker på att min utflykt hade helt andra ramar än lera och kall rumpa. (den isades fast på en fuktig nedfallen trädstam medan vi glodde på de där jättemössen.
Och jo. Det var mysigt. Också. Fast nästa gång jag kikar på bävrar blir det på RFSL-märkt lokal.
puss på er allihopa!