onsdag 28 april 2010

Fågelbad


Alltså, jag har en lägenhet i city med öppen spis, lite sjöutsikt och fin balkong och allt. Högst upp i ett trähus. Tre våningar utan hiss. Värsta lyxen om man har ben. Men har man inte det är det såklart lite problem.
Och... tja, jag känner en korp.
Som visserligen flyger högt.
Men saknar fungerande spiror. Med klorna utfällda och vingarna på trekvart fixar hon metervis av slätmark.
Men trappor..... Nä.
Så vad gör man?

Jo. Hämtar ett par stiliga brandmän och en snygg fågelpinne.
Vips är fågelskrället på plats framför brasan.
Och har mage att indiskret fråga efter fågelbadet.

Så man tappar upp ett kar. Häller i lagom dos fjäderbubblor och tittar diskret bort när korpens täckelse faller. (Magert skrov, inget att sätta tänderna i)

Efter en halvtimmes kakelkonsert kommer en gnistrande ren näbbvarelse ut ur mitt badrum.

inte dumt alls.
... och jag tror den ena muskelmannen dolde egna fjädrar under klädpaltorna. Känsligt det där. Men... jag har hört talas om orrspel och trandans.
Fast. Nä. Korpar har inte den blicken. Dom lever i luften. Utan att fatta något om hur man gnider ben och putsar kind i den vanliga världen.


7 kommentarer:

lennart.bolin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Det här inlägget bokmärker jag som favorit. Älskar alla listiga formuleringar, underbart skrivet!

/Comvidare

karibien sa...

Vet du vad? Jag är helt förälskad i ditt sitt att skriva. Gnistrande nya nyfikna betraktelser tillsammans med gluggungen, klokskaper med korpen eller mörkerstunder i minnets labyrinter. Allt.

Jag känner den kalla klumpen i magen, jag nickar förnumstigt och jag ler från öra till öra.

Du har en alldeles underbart stark och egensinnig egen röst när du skriver. Jag kan för mitt liv inte förstå hur samma hjärna och samma fingertoppar ska klämma in bokstäverna i fyrkantiga paragrafmallar "tillgripit varor till ett värde av 984 kronor vilket inneburit skada för målsäganden".

Jag är helt säker på att en plats vid domarbordet i HD tar du om du bara vill. Lova bara att du aldrig slutar skriva så här, också!

Gråa musen sa...

Jag är nog en komplett nolla för jag fattar ingenting. Men vackert låter det. Jag funderar och funderar men kan icke se någon likhet mellan människor och fåglar. Men du skriver vackert som den värsta poet. Och jag förstod ju aldrig Fröding heller.

Ebba G sa...

Comvidare - jag tror inte man bokmärker grejjer på blogger. Du blandar ihop det med poeter. Tror jag. Men jag blir stolt som en tupp. Och kan hälsa från korpen!

Karibien - vet du att jag rodnar när du skriver sådär ... men ...Domarbordet i HD.. jatack. Skulle vara finemang att skriva domar på meter... jamber.... hm. kanske i sonettform.

Och du gråa mus... det där med att människor inte ser ut som fåglar på utsidan kan nog vara sant men om man ser efter ordentligt kan man ana fjäderskruden under skinnet, och fastna i blicken... korpblicken eller falkögat... Men OK, man måste inte förstå. Det räcker att känna efter. Tror jag

Anonym sa...

Comvidare blandar medvetet ihop saker för att vara lustig och listig. Men man kan faktiskt "gilla" inlägg i vissa bloggportalen. Det är ganska nära "bokmärka"i alla fall.

Ebba G sa...

anonyma du - jo, jag vet att hon är otroligt skärpt och har en skön humor, comvidare - och jag kan inte låta bli att skrivhuggas lite med henne. Men det där med gilla inlägg hade jag inte en aning om. Cybervärlden och jag är inte så välpresenterade för varandra. Vad är bloggportalen? Antar jag kan googla på det men kanske någon vill berätta ändå?