tisdag 5 januari 2010

Varning, känsliga läsare varnas. BARNFÖRBJUDETSå vad gör en gammal föredetta gathora i tider som dessa? Förutom att snora ner dasspapper och hosta snusk?

Öh, jä, vet inte.

Tänker på gamla polare från förut. Pelle och Drutten. Som är döa. Drutten frös ihjäl fast det får man inte säga. Han tog en överdos låter bättre.

Pelle fick cancer och så kapade dom benet på honom innan han valde själv. Bakvägen. Det är omöjligt att få någon handikappanpassning under broarna. Inte ens toahandtag på kajkanten får man. Man får skita i handen och kasta över kanten helt enkelt.

Nä, det var lögn.
Men fatta själv, att tappa ett ben och inte ha någonstans att bo. Just det. Det är liksom rätt kört.

Ändå levde han ett par år på det sättet. Stumpen och han. Och en rätt hyfsad rullstol. Han var förjävlig att ha att göra med redan innan dom kapade benet. Efteråt var han som en ironisk salt sill. Luktade som en också.

Jo jag inser att det är fult att tycka så om en invalid.
Såna ska vara gulliga och så ska man tycka synd om dem.
Jorå, det är nog synd om somliga. Men gulliga?

Tant Ebba är en kverulant den här dagen. Gamla tjackhoror är inte heller gulliga. Inte ens när dom lagt av och fått egen lägenhet.

Bitterheten spyr ut rökringar och fittjäveln fladdrar som ett torrt skinn.

Nämen hur du skriver Ebba lilla, tänk på tonåringarna.

Jorå, dom har fittor dom också.
som ska hållas i morrans (varför alltid herrans) tukt och förmaning.


Förlåt. Återkom gärna en annan dag när streptokockerna gått hädan och penicillinet tagit slut!

6 kommentarer:

Cicki sa...

Det är inte alls fult att tycka så om en invalid. Eftersom vi kämpar för ett jämlikt samhälle så får man tycka illa om alla, om man vill, oavsett om de sitter i en rulle eller inte.

Anonym sa...

Vad är det som fladdrar i iskalla vinden?
Och röken som bolmar, var kommer den från?
Ack, det är Ebba, den gulliga hinden,
som morrar så ilsket att stickor och strån
tumlar som knallskott med dunder och dån
pass upp för vår svårt streptokockiska vän
men snart är hon frisk och godlynt igen

Puss på dig och fy fan för streptokockinfektioner (sånt dog man av förr i tiden)
säger papillon

Den hemska tvillingen sa...

papillon; Du vet väl att ont krut inte förgås så lätt ;-) Ebba behöver nog bara fräsa lite (snor och annat kan man tro).

Jag, Lobelia sa...

Tack för att du skonar oss från påklistrad sockersöthet, det är värre än streptokocker och kroppsdelar kallade vid sina rätta namn.
Krya på dig!

Ebba G sa...

Öh, ja idag är jag lite snällare, skvätter lite mindre etter och har en aning fler döa mikrober att begrava. Guuud vad jag hostar. Urk.
Och nog är det skönt att det finns medicin mot såna otäckingar. För jag vill inte vara en död före detta hora. Nä, faktiskt inte!

Johnny Andersson sa...

Jag tycker att det är helt rätt att skriva och säga det man tycker faktiskt. DET betyder inte att man direkt föraktar andra människor, eller ens att om dom typ råkat ut för en amputering som snubben här, att han blir en bättre person för den skull. Är han en "pain in the ass" innan han blev av med benet så lär han då rakt inte vara en "bättre" polare efteråt heller.
Jag har en åsikt om det mesta och det skäms jag inte för....kram o krya på dig tjejen!!