torsdag 29 oktober 2009
Jag har en beundrare...

De där blommorna kommer alltså från en karl som inte kan slita sina blickar från min vackra nuna, som påstår att han älskar mig och att marken där jag går doftar rosor.

Han är inte riktigt som andra.

Idag när jag kom hem efter ett långt besök på biblioteket där jag rivit mina vackra händer blodiga på hyllor som betats med spikar och sylvassa stickor i jakten på juridiska specialutgåvor, så stod det inte bara ännu en blomma vid dörren utan också en påse apelsiner och en förlägen man. Den där beundraren alltså.

Han heter inte Urban, men här i blogen får han heta så. För man lägger inte ut beundrare hur som helst i cyberrymden. Inte ens om de är fullkomligt galna.

Urban ville inte följa med in och ta en kopp te. Han dricker inte te nämligen. Men han upplyste mig om att vanlig mjölk är bättre än grädde om man dricker kaffe. Som han inte gör.
Däremot gick det bra med lite juice. Apelsinjuice med många c-vitaminer.
Så vi gick in och drack lite juice.
Efter en stund frågade han chans på mig.
Japp.
Exakt så. Och jag kommer ihåg att det var så det gick till nångång i forntiden när pojkar och flickor inte umgicks annat än via ombud.
Vad svarar man?
"harkelhum"
Och sedan en kram och ett litet anförande som både innehöll betydande tacksamhet över uppvaktningen och ett försiktigt avvisande men också en inbjudan till en mer vänskaplig kontakt i framtiden.
Varpå Urban reste sig, skakade på huvudet och avfyrade ett jätteleende.
"Då ses vi på måndag" sa han.

Så det gör vi säkert. Och faktiskt, jag ser redan fram mot det och tänker baka en sockerkaka att bjuda på till juicen.


8 kommentarer:

Anonym sa...

Ebba,Käraste Ebba!
Det känns lite förmätet att kalla dig så - då vi inte känner varann i någon egentlig mening - men jag tar mig den friheten, eftersom det känns som jag känner DIG(åtminstone litegrann dristar jag mig till att tycka...)efter att ha följt din blogg ett bra tag nu...
( Vet eg. ej varför jag kommenterar just nu?! Hela din blogg - fjärran från modereportage, men sååå nära hjärtat, har fått mig att både gråta och skratta otaliga gånger...blev väl bara glad för din skull antar jag! Hade jag inte varit "stadgad" med man och fem barn hade jag raggat stenhårt på dig! Utan större framgång misstänker jag dock...;)Nu har jag i stället kommit på min man att tjuvläsa din blogg flera gånger när jag varit extra lyrisk över något inlägg)

Jag blir så himla GLAD för din skull!! En stilla liten flirt - som kanske leder till kärlek eller kanske till vacker vänskap, vem vet...men poängen är att du ju är en helt fantatisk vacker själ - som såklart ingen i längden kan undgå att upptäcka!:)- och nu sitter jag bara här och är lite avis på denne man som får sitt aditt kök å dricka apelsinjuice!! :) All lycka med vad det än leder till! (Å vad himla spännande det ska bli när din stora tjej läst ditt inlägg :)
Allt gott å massa kramar!

Cicki sa...

Underbart....:-) När man får kärlek och vänskap ifrån dem som inte är som andra, då måste man vårda den ömt. Den är extra värdefull för den är så äkta.

anette sa...

DET är uppvaktning det :-)
Tänk om man hade blivit uppvaktad på det viset, jag blir riktigt avundsjuk på dig.
Om det sen leder till vänskap eller kärlek det får tiden utvisa.
Njut av det........ vänner får man aldrig för många av om det nu är vänskap det blir av det.

Comvidare sa...

För nästan ett år sedan ringde det på min dörr och en vuxen man med ett barns ögon frågade om jag var singel. Det var jag inte men jag hade mina känslor hos en man ändå. Det var vad jag sa innan jag önskade honom lycka till på ett annat bostadsområde för på mitt fanns bara pensionärer och par.

Någon timme senare dök han upp igen med det tråkiga beskedet att han inte hittat några singlar. Och han undrade om jag inte hade ändrat mig. Det hade jag inte.

Men jag tyckte han var modig. Det tycker jag fortfarande.

Ebba G sa...

Nog finns det modiga människor - och skönt annorlunda.
Själv sitter jag här och funderar över hur jag ska bete mig för att fortsätta vara en bland alla människor som möter en annan bland alla människor. Utan att värdera.
inte alltid så lätt.
/Ebba

Cecilia N sa...

Så roligt att blommysteriet fått sin förklaring i Urban.

stol 36 sa...

Killar med aplesiner är bra killar.
Plommontanter och persikograbbar ska man däremot akta sig för.

stol 36 sa...

Killar med aplesiner är bra killar.
Plommontanter och persikograbbar ska man däremot akta sig för.