onsdag 28 oktober 2009






Ibland när man står i löken vill man veta vad den ska bli när den blir stor... och då får man gå till kocken och säga att det luktar så gott att man helt enkelt inte kan låta bli att skvätta saliv omkring sig och att det enda som hjälper är att få en smakbit och helst ett recept dessutom.
Då får man det.
Sen går man helt enkelt hem och praktiserar i eget kök. Kladdar och bränner och mixtrar.
Och lär sig vad som är lätt och vad som är svårt.
Det här är mellanlätt.
Ett tips är att verkligen sänka värmen innan man blandar i riset
... och att ha väldigt het panna när man steker tacos - men se upp, det blir jättefort kolsvart. Men har man för sval panna blir det inte gott.


Chimichanga eller Friterad burrito.

För 4 personer:
ca 3-4 dl kokt Ris
4 skivor Lövbiff (eller så mycket man nu har att använda)
ett par deciliter kokt Majs
1 gul Lök
minst 1 Vitlöksklyfta, gärna mer.
1 grön Paprika
1 msk Spiskummin
2 tsk Cayennepeppar
1 msk Oregano
ca 2 dl riven Cheddar
Salt & Peppar
Olja
8-12 Tortillabröd
Tillbehör:
Gräddfil
Salsasås
1. strimla kött och paprika, skär löken i skivor
Stek i olja på hög värme tills allt fått färg. Sänk då värmen till mycket låg och blanda ner riset, krydda med spiskummin, cayenne, oregano, salt och peppar.

2. Lägg en klick av ris och köttröran på varje tortilla, tillsammans med lite ost. Vik över kanterna och sätt igenom en tandpetare eller något så fyllningen inte rinner ut.

3. Stek de fyllda bröden gyllene i en het panna på bägge sidor, var försiktig så de inte bränns. Servera på en gång tillsammans med guacamole, gräddfil, salsa och något kallt att dricka.
Bjud hem en granne eller ta någon från gatan, smaska högt och njut väldeliga!!!

Inga kommentarer: