måndag 21 september 2009

Det här att träffa på torskar... det hände idag. Jag jobbade extra på restaurangen i dag. Stod och skickade ut käket och tittade ut över de närmaste borden.
Där satt en gråmelerad sugpropp och läste från menyn. Jag är säker på att han såg mig men jag är lika säker på att han inte kände igen mig. Och det är klart, man kanske inte lägger märke till hur den ser ut som ger en avsugning. Man betalar och halar fram lille Adam och ger sig hän helt enkelt.
Eller också är det omöjligt för en vårdad herre i medelåldern att få ihop kuken med maten man käkar. Så att det alltså inte är möjligt att sammanföra den som serverar käket (mamma madonnan) och den som serverar en avsugning (horan) till en enda person. En som är både köksmadonna och gatflicka på en och samma gång.

Nej jag vet, jag är inte fin i kanten när jag skriver sånthär. Torskar behöver ju också käk. Förresten vad äter såna torskar som simmar i havet? Man kanske skulle servera något liknande åt de landlevande?

10 kommentarer:

Lizette sa...

Hopplahoppla...ja du Ebba, undrar vad torskarna i havet äter.
Du skriver så målande att jag kan se dig stå där och "glo" med tankarna fritt farande i ditt huvud. Jag älskar din blogg!
Kram//

Den hemska tvillingen sa...

Hahaha, eller så kunde du gått ut och frågat om det skulle vara en Anna Anka till dessert. Fast den hade han förmodligen inte fattat.

Ebba G sa...

Huvva,Anna Anka är det synd om... tänk hur hon sliter...inte en ledig stund. Man ska nog akta sig för att gifta sig rikt om man vill bevara sin frihet.

Cicki sa...

Det här är en sån där dum fråga, hur kände du dig när du såg han? Var du rädd att han skulle känna igen dig? Eller brydde du dig inte? Jag skulle nog tycka det blev jobbigt att bli påmind om det som varit. Jag menar inte att du skämmas, men det måste ju göra så himla ont inombords av allt som har hänt.

Andra 19 sa...

Torskar är asätare förstås........

Ebba G sa...

Cicki - det är så med mig att jag mest blir road. Jag är nog rätt störd...

Andra - är det sant? Är de asätare?? Undrar vad det är som gör att jag inte alls är förvånad!

Anonym sa...

En Torsk ar en Torsk...

Beskriningen av en Torsk pa Wikipedia stammer perfekt, eller hur?

-Torsk har en överkäke något mer utskjutande än underkäken. Sidolinjen buktar uppåt på kroppens främre del, och är vit. Tre ryggfenor, varav de bakre två symmetriskt placerade med de två analfenorna. Stjärtfenan tvärt avskuren. Kroppsfärgen är brunaktig eller grå, ibland med grön anstrykning. Undersidan är ljus. En skäggtöm, omkring ett par centimeter lång. Storleken är maximalt omkring 2 meter. Torsken kan väga upp till 100 kg, i Östersjön maximalt 25 kg. Livslängden antas ligga omkring 25 år.

Humor!
Ruffsig

Cecilia N sa...

Haha, jag tänker på sån där taxalapp som ska finnas på taxibilarna. På Ebbas motsvarande i förra livet: Det här är en kvinna med fotografiskt minne. Hon kommer för alltid att minnas dig, vad hon gjorde och vad hon fick betalt.

Undrar hur många som hade vågat sig fram då ...

Vad en havslevande torsk äter återkommer jag till. Men tydligen ligger de under sejarna fick jag lära mig i somras ...

Anonym sa...

Tänkte på ett tidigare inlägg du skrev, att det är jobbigt att vara normal. Tro fan det, jag tycker att det normala är så jobbigt iblkand att jag bara vill dra täcket över huvudet och sova, vissa dagar är det faktiskt det enda jag gör. Ungarna (kärleksfullt menat)är på dagis och mamma ligger och sover, det ger ju dåligt samvete men annars vet jag inte hur jag skulle orka. Att må bra är ansträngande :-) En gång var jag så lycklig, 1994 minns jag att det var för det var fotbolls VM när vi kom trea. Jag hade varit ute och sprungit och säkert fått fullt med endorfiner i kroppen och hade skakat av mig allt skit just då, men det kändes så jäkla otäckt, ovant och alldeles obehagligt så jag hoppade in i deppen igen :-) Allvarligt så var det så. Att må dåligt var liksom en del av mig, något bekant som var jag. Hur fan gör man när man är lycklig? Det var en konstig känsla. Nu för tiden är jag mer jämstruken i mitt sinne, behagligare för mig och min omgivning...

mita sa...

Härliga recept du bjuder på.Ska fixa till nån av dom vid tillfälle.Torsken /torskarna äter nog det mesta alger o mindre "fiskar".Torskar är bättre i vattnet än på land der tror jag vi är helt överens.
Kramar skickas som jag hoppas ska värma.