måndag 21 december 2009

Stjärntydare

Det finns stjärntydare och så finns det Stjärntydare. Dom kallas neurologer och är specialister på huvudstjärnor och tappade medvetanden.
Jag har träffat en sån sierska idag.
Hon tittade in i mina ögon, skrapade mig under fotsulorna och kittlade mina balansnerver när hon bad mig blunda och stå raklång hur länge som helst.

Men jag bestod testet, svajade inte det minsta och såg inte en enda nova födas inför mina ögon.
Inte ens de inre.
-Frisk som en nötkärna vad?
sa jag och grimaserade lite när hon envisades med att slå en hammare på knäna och armbågarna och varhelst hon fick lust att slå. De är sadister de där sierskorna. Tror jag.

-hm.

Sa hon och tog fram stetoskopet.

- Hö. Sa hon sen.

- Hö? svarade jag.

Fast hon menade alltså att jag skulle hosta lite.
Så jag hostade lite och tänkte, att nu skulle det sitta bra med en glass. Jag vill alltid ha glass när jag hostar.


Efter en lång stund i ensamhet i det där rummet där alla spatlar och handskar och rullvagnar pratar sitt eget språk fick jag åter träffa sierskan.

Hon harklade sig och sa att hon inte sett något anmärkningsvärt.
-Inga nya stjärnor? sa jag

men hon svarade inte. Hon bara tittade på mig och log sådär som man ler när man tycker att folk är lite dumma.
Och jag är inte dum. Bara klok nog att tiga och vänta.

-Så du får komma tillbaka om det händer igen. Men det troligaste är att du är lite smal och lite lång, ja, nej alltså bara i förhållande till vikten alltså. Kanske skulle du försöka gå upp lite i vikt. Och så kan jag rekommendera drogterapeuterna här i kommunen.

- öh, sa jag. Men tänkte att den diskussionen tar vi inte.


Sen var det inte mer med det.
nya stjärnor och inga förutsägelser

Så jag får nöja mig med adventsstjärnan. Jo det är sant. Jag har en sån. Löjligt?
Nä, rätt fin faktiskt.

Åsså ska jag ha röda julgardiner. Köpta på loppis. Mm. man skaffar sig traditioner sörru.
9 kommentarer:

Cicki sa...

Vad skönt att det inte verkar vara något allvarligt. Du verkar vara för lång för din vikt. Jag är för kort för min vikt. Vill du ha några kilon? De kostar gratis.

Annelie sa...

Julpynt är inte att förakta!

Gråa musen sa...

Verkar som du har lite näringsbrist ju. Du får inte slarva med maten sötnos. Så som dina hjärnceller funkar. Som värsta professor så går det ju åt massor av energi. Hjärnan käkar nämligen fett. Öka portionerna och njut av maten. Säger kokerskan tjatigt och kärleksfullt. Dessutom kanske du skulle må bra av lite extra vitaminer. Välj ett som innehåller mineraler. Är ingen stor fan av piller. Men med allt som du har gått igenom så kan det nog ha lidits brist på en eller annan mineral. Tänker osökt på t.ex järn. Ta med en frukt i fickan när du ska någonstans. Bananer är jätte bra. Nu har JAG predikat nog för i dag. Lev väl. kramar

Sickan sa...

Å dina bilder...jag älskar dina bilder...( eller, om de int eär dina, de bilder du ofta lägger ut här)...intelligent, väldigt duktig med orden och fina fina bilder...det är som sagt en njutning att kika in här & läsa och titta...
Önskar dej en riktigt God Jul!!!

Cecilia N sa...

Grå musen säger bra saker.

Röda julgardiner! Serru! Där har du gått längre än jag. Å andra sidan är jag inte så bra på gardiner öht.
Däremot vill jag ha vit duk på soffbordet med en röd virkad löpare som jag köpte av en av städerskorna på mitt förra jobb.

Det är fint. Både för ögat och för att jag kan komma ihåg henne varje år. Funderar på att rent av ringa kanske.

Ebba G sa...

Åhja!
Cicki - skicka genast fyra-fem kilo, helst såna som kan melera köttet lite... så det blir fina former.

Gråa musen... du är rar! Fast jag tror knappast att det kan vara näringsbrist. Jag äter som en häst..eller nä, jag är ju inte vegetarian, hästar är väl det... Men alltså rediga frukostar med bra mackor och jos och sånt och sedan lunch och middag. Lagad mat. Massor. Och mellanmål, frukt, kräm, mörk choklad, fika...Jag kan helt enkelt inte gå upp i vikt oavsett vad jag äter. Och på restaurangen är det ju massor av delikata rätter att välja mellan... så nä, jag äter nog inte för lite. Och inte drogar jag heller... så jag fattar inte varför stjärnorna föll. Mat är liksom en sorts lyx jag inte kan låta bli numera... du vet, jag har varit en aning undernärd i livet och vet precis hur det känns.-.. Inte kul alls!

Sickan - kul att du också tycker om bilderna. Jag knycker vilt från nätet - fast mest sånt som faktiskt är tillåtet att knycka. Det har till och med hänt att jag frågat. (Hm, verkar jag präktig nu?det är jag inte)

Cecilia - ja grå musen är en klok en. Och jul kan man antagligen få in i bostaden på en massa sätt. Jag tänker bloga om julstämning under ett kartongtak,..

Åsså älskar jag era kommentarer.
Bara sådär.
Kram! /Ebba

Cicki sa...

Du kan få tio kilo om du är riktigt snäll....:-)

Ebba G sa...

Cicki: Om jag får ge ett par tre kilo till en snubbe som håller på att svälta ihjäl... i alla fall ser han ut som om han håller på att svälta ihjäl...så kan jag ha användning för alla dina tio kilo!
Tror att schenker har någon sorts julkampanj så man kan skicka fläsket rätt billigt.... packa väl bara! ;)

Cicki sa...

Ska fixa det på en gång. Det är bra att de kommer till användning. Här hänger och slänger de bara. Men ta väl vara på de. De är egenhändigt ihoptuggade.....:-)