tisdag 15 december 2009


- ska du blogga nu?

- mhm.


Det är prinsen som undrar. Med all rätt. För han har stoppat i mig hummerstjärtar, gäddqueneller och fantastiska fruktfrostskapelser tillsammans med en sorts bubblande frustande champagne som antagligen stoppats full med något hemligt.

Men alltså

jag måste ju berätta om den där hårgrejjen.


Intet ont anande gick jag vid halvtvåtiden in i den lilla salongen med de underliga stolarna. Jamen, alltså, svarta skapelser med vidhängande bideer eller vad det är på baksidan. Där håret stoppas ner och bubblas och fromageras innan det sköljs och packas i väl tilltaget omslag.

Och sen får man byta till en annan sorts stolar som står i långa rader, ungefär som en biograf fast utan bio. Man får titta på sig själv i stället. Drömstället för Narcissos alltså.

Jahaja. Och så får man knepiga nypor på huvudet och klipps liksom bitvis.

De små tips jag fick, antydningarna om vad man bör undvika att tala om tycktes stämma precis. Man ska inte diskutera politik och inte heller fugor. Eller juridiska spetsfundigheter. Däremot går Anna Anka hem. Och en liten förfrågan om vad som är skillnaden mellan att tona och att färga. (Något jag snappade upp på en affisch som antagligen gjorde reklam för något hårmedel man inte behöver)

Flickan som klippte hade finnar och väldigt färglöst (urblekt) hår med svarta småtoppar.

Hade jag sett henne när jag beställde tid hade jag nog backat. Jag menar, hon var inte direkt någon bra reklam för sitt yrke. Slarvigt och stripigt... men vid förfrågan angav hon det hela som vådligt inne bland något som jag trodde var punk men som hon benämnde goth.

Så jag vet inte.

Men i alla fall.... såsmåningom hade mitt halvlånga ojämnt klippta (självhugget) hårsvall förvandlats till ett lagomrufs. Och jag var väl rätt nöjd innan flicksnärtan raskt och utan att fråga hällde i en massa snusk i barret och rörde om.

Då flög fan själv i mig och hon fick börja om. Alltså, vi gick tillbaka till stolen med bidé och tog bort snusket.

Så nu är jag sött rufsig och rödblommigt förväntansfull inför natten.


- har du skrivit färdigt snart?

- japp


Prinsen igen...

Och nu har jag inget mer att berätta.

Men vänta bara...... öh, ha en god natt!1 kommentar:

Cecilia N sa...

Tack för rapporten!

Håller med om det där att de geggar in håret på slutet.

Jag var hos en frisörska innan jag hittade damen med mer än 60 års erfarenhet. Hon blev alldeles lyrisk över att få hålla på att fippla med mitt hår, så då fick hon väl tvätta och greja och kladda och fläta fastän jag bara ville ha en väldigt simpel klippning.

Men när jag kom därifrån så kände jag hur det kändes äckligt i nacken av det där hon stoppade i så det var ju bara att stoppa huvudet (och nacken) i duschen när jag kom hem.

Då var du coolare som lät henne skölja ur på en gång.