lördag 6 mars 2010

Suget


Om man lagt av med droger har man lagt av ett helt liv. Jamen, man slutar ju inte bara med snortandet och pillandet med verktyg och små påsar. Man lägger inte bara ner lilla asken. Man lägger ner ett helt jävla liv.

Man slutar inte bara med en massa destruktiva grejjer. Man lägger av med en massa fina saker också. Sånt där som att nojja runt och städa med tandborstar i hörnen och lägga lila dukar på allt.

Eller sätta lås överallt eftersom snutjävlarna ska ha något att göra när dom kommer. Vilket man då är säker på att dom gör. Fast dom aldrig gör det.

Jo. Och så är det det där med alla goa människor man röker på med. Delar kanyler med och har sex med. Såntdär fullkomligt sex som man bara kan ha med en drog som blivit en människokropp.

Allt såntdär slutar man med. Man luktar inte längre ättika och smaken av tuggat läder försvinner som ett minne man inte riktigt kan återkalla.
Huden läker ihop och ärren bleknar. Man byter celler och blir en annan människa.
Till slut finns det inget kvar.
Man har bytt liv.
Och ändå.
Suget. Suget, mina vänner.

Fy fan för suget.


Bild: Agim Meta

13 kommentarer:

Cecilia N sa...

Hoppas att du lyckas bemästra suget den här gången också.

En minut i taget, en timme i taget.

Må armar hålla dig på ett oemotståndligt sätt istället.

Ebba G sa...

Som tur är, finns såna armar.
Och en massa plugg och jobb och ungar.
Somliga har tur. Somliga som heter Ebba.

Anonym sa...

Åh vad jag alltid blir fylld med tillförsikt när jag läser din blog. Och det gör jag varje dag. Hoppas verkligen att du kan stå emot. Om det finns en enda människa som får mig att våga tro så är det du Ebba!
Många många varma kramar/B-M

Mikael sa...

Fy fan va jobbigt det måste vara, håll ut, du e stark.

Den hemska tvillingen sa...

Suget ja, fy fan för suget. Inte för att jag har någon som helst aning om det sug du beskriver men sug i största allmänhet, sånt efter förkastliga vanor...Håll ut och håll tag och kämpa emot den där fantasivarelsen i hjärnan och kroppen.
Klara-av-kram kommer här.

Comvidare sa...

Kan suget vara skönt på nåt sätt? Ungefär som om man är kåt. I så fall är det ju inte bara dåligt. Så var sugen du. Njut av att du kan känna så starka känslor.

För vad är motsatsen?

Ebba G sa...

B-M -Vet du, att om man kan skriva så att en enda människa får någon sorts hopp då är det värt det, bara för det. Och då blir det ju lite lättare att stå emot skiten. Om det gör något bra för någon annan också, att jag klarar av det.

Mikael och hemska tvilling - tack för stödet. Det behövs.

Comvidare - ja att du inte vet vad du talar om är uppenbart.. Var glad du att du inte vet.
Motsatsen vet jag inget om - men en enda dag utan att behöva känna skiten är en lycklig dag.

Anonym sa...

Hehe - osuget är bäst!
För det där suget kan vakna när och var som helst, det behövs bara en aning av en aning, en doft, en kanyl på TV, att man går förbi ett hörn på Snetorget - efter långt mer än trettio år....
Men det blir allt mer sällan och varar kortare ögonblick och blir svagare, år från år.
Men man undrar verkligen i vilken vrå i hjärnan det sitter och kurar
Papillon

Gråa musen sa...

Kämpa på. Just nu fyller du på kunskapsbägaren istället. Ta ett Toy och tre djupa andetag. Blunda och intala dig själv vilken otrolig stark människa du är. Ta ett papper och skriv possitiva tankar om dig själv. Sätt upp det på kylskåpet. Läs långsamt och länge. Sätt där bredvid tre kort på dina ljuvliga ungar. Du är starkare än någon annan drog i världen. Kram och upp med hakan.

MonasUniversum sa...

Tänk på vad du har åstadkommit på den här tiden.

Du är så inihelvetejävla bra. Du fixar suget.

Comvidare sa...

Ja, allstå ibland är jag så naiv och lyckligt ovetande att fåglarna kvittrar ovanför mitt huvud när jag tänker.

Men jag menade faktiskt allvar med min fråga. Finns det inget positivt med suget, alltså inte vad man suktar efter utan själva känslan att vilja ha någonting så mycket? Betyder det att dina kanaler är öppna för att bli lika "passionerad" över andra saker? Kan man ta suget och använda dess kraft till nåt annat? Typ rädda kartongmänniskor eller koka himmelska såser?

(jag ska definitivt fråga en korp om detta, så fort hon landat i sitt bo igen)

Ebba G sa...

...osuget är bäst.
Men du comvidare - det finns absolut inget positivt med den sortens sug. Den sortens passion är faktiskt inte nyttig eller eftersträvansvärd. Och man kan inte använda det till något annat än att hitta droger.
Även kartongmänniskoräddning kan säkert bli en drog. Och då är den alltså inte något att ha. Varken för dem som blir "räddade" eller för den som fastnat i missionärsställningen.... typ.
Så lägg bort alla tankar på att försöka hitta något bra med den där skiten!

Comvidare sa...

Ok, ok. Jag hör dig. Bara dumt. Dumt. Dumt. Dumt.

Men "fastnat i missonärsställningen" Hihi. Du är rolig du.