måndag 20 september 2010

rösta hjälper inte alltid, man måste leva som man röstar också.

Ja, man måste rösta.
Även om det betyder att man måste ta en taxi, använda alla möjliga konstiga ställningar och underliga vinklar och dessutom ett par kryckor och en välkysst groda.
Till och med när allt man äger finns i en konsumkasse i en kartong under en bro måste man rösta.
Annars är man en lort.
Och nu, när ägodelarna har blivit så många, att de inte ens ryms i den största av alla kassar som finns på IKEA finns inga ursäkter alls för att låta bli.
Så vi tog en taxi.
Knölade in gips och bandage och kryckor. Hur det nu gick till. Vecklade ut alltihop utanför vallokalen och färdades i mycket långsam takt till entrén. Ramlade över tröskeln, samlade ihop valsedlar och fick klara resten ensam bakom en av de där gröna skärmarna. Den kyssta grodan kurade bakom en annan skärm. Och kuverten hamnade sedan i sina urnor. 
Det hjälpte inte.
De där jävlarna ska sitta i fyra år till och lär fördjupa eländet för dom av mina vänner som inte har tillräckligt mellan öronen eller i själen eller var det nu är det där som gör att man orkar repa sig när man förlorat allt inklusive den sista värdigheten.

Kan någon förklara för mig hur det är möjligt att låta bli att se hur den politik som förts de här åren har spelat SD rätt i händerna? Är det möjligt, att människor verkligen inte ser och förstår hur utanförskapet skapas, upprätthålls och fördjupas?
Har ingen sett hur minoriteterna marginaliseras och görs osynliga, utesluts ur statistiken genom diverse manipulation med språket?
Är folk så blinda eller handlar det bara om egoism?

Hur kan man vara så dum att man blandar ihop individualism med egoism? För det är väl det som hänt?

Om några år kanske vi har grupper av människor som inte får rösta
om ytterligare några år kan somliga av våra medborgare vara utestängda från vård, skola och omsorg... om de inte redan är det.

NÄ vet ni va, ska vi kunna berätta att vi är svenskar utan att skämmas får vi se till att bevisa, att de som röstade på SD faktiskt bara var 400 000 personer. Resten av oss har åtminstone en aning vett.
Och förhoppningsvis kan vi leva så att det syns oavsett vem som sitter i riksdagen.
4 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Just så!

Anonym sa...

Ja hur är det möjligt att låta bli att se...? Om det överhuvudtaget ska talas om dödssynder så borde omedvetenhet vara den största! Den drar skammen över oss alla. Glädjande dock mitt i eländet att du - om än med möda och stöttor - är på benen. Du behövs!
Hälsningar Lotta K

conny sa...

Glöm inte heller att det var ännu färre som röstade på V!
Man kan inte idiotförklara 400 000 människor utan att förstå varför de röstade som de gjorde.
Men så länge man väljer att sopa problemen under mattan, så växer de och blir större.
Det är det som hänt nu, och är det några som ska idiotförklaras så är det politikerna!

Ebba G sa...

Nej vet du vad, Conny, om man idiotförklarar politikerna klarar man sig inte länge själv utan att tvingas upptäcka att man själv nog är den största idioten. De säger visserligen saker man får hicka av, men har mer mellan öronen än de flesta. Man ska inte underskatta de människor som faktiskt av olika anledningar hamnat i partitopparna.
Såhär halvprivat får man såklart spy galla....
Men... om man verkligen ska göra nytta måste man skilja mellan sak och person, mellan åsikt och människa. Och inse, att det går att använda sin intelligens för sådant som andra kan tycka vara idiotiskt....