tisdag 11 maj 2010

När man skriver akademiskt...


....måste man hänvisa till källorna. Alltså ange varifrån man fått det man påstår.
Det är väl bra.

Så länge det är boklig information är det ju enkelt.
Men muntlig?

Jo. Man anger källan då också. Med namn.
Så i min referenslista står det för tillfället bland annat "Jämtlandsanna" (telefonsamtal 20090415)
För att jag inte har något annat namn på den annan.
Får se vad min sköna handledare säger om den saken.....

bild: Caravaggio

5 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Tja, det lär få duga antar jag.
Och jag minns med viss "ångest" den där referenslistan man skulle ha ur sig varje gång....Man lärde sig till sist att skriva upp varenda referens direkt när man läst den för att hitta igen den sen var inte alltid så lätt.

Cecilia N sa...

För att inte tala om att man skriver allt ur Anderssosns bok i rött, Svenssons bok i blått, Perssons bok i grått osv under arbetstiden.

Sen när alla referenser är genomkollade sista gången så ber man datorn skriva allt i svart ...

Ebba G sa...

Jo jag börjar fatta, att det kan vara lite knep och knåp med det där. Fast jag har fotografiskt minne, så för min del är det inte så besvärligt. Jag minns helt enkelt var jag sett vad. Orättvist vad!

Cecilia N sa...

Du kan få glutta i mina böcker också så jag kan fråga dig när jag fastnar!
Jag kan bli galen av att jag tror mig ha sett något "sisådär 5 rader ner på en högersida". Men vilken högersida?! Det finns ju 300 av dem bara i den där boken!

Just nu är det inte så, men i höstas ...

Till slut kom jag på: "den här meningen är inte väsentlig för hela arbetet. Jag stryker den!" Ävva lösning men oj vad jag blev lycklig av den ...

Anonym sa...

Cecilia - det värsta med fotografiskt minne är att det fungerar just så. Att man minns allt. Problemet blir att sålla. Att veta vad man ska ta bort. Och sen måste man ha ett bra sätt att omformulera eller komma ihåg att sätta citattecken och direkt ange källan.
Så jag tror jag avstår från att läsa dina böcker om jag inte behöver innehållet själv. Himla själviskt av mig. Men... öh. Ja. Jag är ju liksom en gammal knarkare så jag har inte så mycket att leva upp till... :)/Ebba