tisdag 5 oktober 2010

Jävla hyckleri

Läser i expressen, Hemlösa rasar mot sovsäckar från riksdagen - Nyheter - Senaste nytt | Expressen - Nyheter Sport Ekon
www.expressen.seatt några kristna riksdagsmän samlat ihop sovsäckar och liggunderlag till hemlösa.
Det är så man kokar.
Alltså...
Om man blivit invald i riksdagen kan man göra annat än ge bort sin gamla sovsäck.
Man skulle kunna se om sin politiska makt och förstå, att det som skett de senaste fyra åren är, att många fler än någonsin blivit utförsäkrade och tvingade att gå från sitt boende till... jo just det. Hemlöshet.
Och mot det hjälper inte en sovsäck.
Det som hjälper är solidaritet, försäkringar som garanterar medborgare bistånd till bostad oavsett om man är sjuk eller frisk, socialt välanpassad eller av någon anledning inte klarar av att föra sig som folk vid ett matbord.
Lagar som ser till, att det är omöjligt att bli utkastad på gatan alltså.
Och andra lagar som tvingar kommunerna att bygga enkla enrummare insprängda bland andra bostäder. Inte ghetton där vi som fastnat i diverse skit måste träffa andra som fastnat i samma skit varenda dag.

Och... om de där riksdagsmänniskorna kallar sig kristna måste jag säga, att den sortens kristenhet är ett hån mot den där Jesus.... fast han skulle nog aldrig kalla sig kristen å andra sidan.
Jamen... att säga...
- varsågod här får du min gamla sovsäck som jag ändå inte behöver .. så kan du fortsätta sova i en papplåda under en bro till och med när det är tjugo minusgrader!!!
Och sedan slå sig för bröstet och mena, att man inte bara drar undan fötterna på folk, nädå, man ser till att dom som blir utslagna ändå inte fryser ihjäl.
Kristen kärlek vad????
Det är så man vill gråta.

Fy fan.

6 kommentarer:

Anonym sa...

kan inte annat än gråta med dig! Och kanske bidra med ett eller annat strå till den politiska stacken.
/korpen

Mikaela sa...

Jaa, det är fruktansvärt. Hemlöshet är ett av de RIKTIGA problem vi har i Sverige, som inte borde få finnas. Och dessutom är det så synligt. Men det verkar finnas någon tanke hos politiker och övriga att de här människorna har valt det här? Jag tänker på politiker som argumenterar mot fri kollektivtrafik genom att säga att ifall bussen var gratis skulle hemlösa åka omkring på den hela dagarna (Jaaaa, just det, där har du ett riktigt problem att ta tag i!!!!). Eller fastighetsvärden i Malmö som skrev ett anslag i trapphuset om att obehöriga ej fick släppas in, eftersom det fanns problem med att uteliggare börjat sova i trapphuset. (En något mer empatisk människa hade satt ett anslag bredvid där det stod att obehöriga ej fick släppas ut, eftersom det fanns problem med att uteliggare sov utomhus.) Hur kan offentliga personer tala om andra människor på det här vidriga sättet? Man vill ju bara gråta, ja.

Gråa musen sa...

Jag har aldrig sett så många uteliggare som nu här i Smålands Jerusalem. Dessutom har tiggare ögat något vansinnigt. Många med utländsk härkomst. Fattiga, magra, gamla sitter de i gathörnen med handskrivna lappar och utsträckta händer. DET gör ont ända in i själen. Man skänker en slant och tänker att man kanske gör fel som bara genom att just skänka slanten bidrar till skillnaden mellan dem och oss :-(( Tills polisen kör bort dem. Hur har de ramlat igenom?? Eller har den illegala invandringen ökat??? Vad ska man göra som vanlig sketen knegare? Man känner sig maktlös. Jag skulle vilja släpa upp dem på socialkontoret och kräva att de får någonstans att sova och äta.

Mångmamma sa...

Den enda uteliggare vi haft i närheten av oss på senare tid (bor ute på vischan med bara småbyar omkring oss i Smålands skogar), var en tysk kuf som tagit in i ett ödetorp i vintras.
Grannarna i byarna omkring gick dit med filtar, ved och varm mat åt honom.
Det gladde mig men mest förvånade det mig att inga gamla sura infödingar försökte köra bort honom!?
Istället ville alla hålla liv i honom! Har ingen aning om vart han tog vägen...?
Men avlagda sovsäckar..? Det är ju ett rent hån!

Toril sa...

Ja det är för jävligt..jag håller med! Det borde finnas så mycket mer för dem att ta tag i..Du kanske skulle engagera dig politiskt?
Allt gott!

Mib sa...

Helt otroligt! Hur tänker dom egentligen?