tisdag 8 juni 2010

Vuxna borde nog leka lite mer....


Om man har TV vet man en massa. (Om man har på den alltså)

Till exempel, att man kan få järnskrot i huvuet om man står intill ett tågspår när tåget rusar förbi.

Och att det är översvämning i centraleuropa.

Fast mest av allt får man veta, att kungliga bröllop är oerhört betydelsefulla.

Så till den grad, att det inte går en enda dag utan minst två olika timslånga program visas om det mesta man kan hitta på kring det där.

Det är faktiskt så, att man lätt kan få för sig, att vårt svenska kungahus skulle vara viktigare att bry sig om än till exempel oljekatastrofer och båtar som kapas i Gazaområdet.
(och jag kan inte höra om det området utan att tänka på stringtrosor,  och ja, jag vet att jag inte är riktigt som man ska... men alltså... gasaremsan...)

Men i alla fall... min sötaste prinsessunge har sammanfattat det där så att man fattar..

- man måste förstå, att vuxna aldrig leker och då behövs prinsessor sörru. På riktigt för annars tror dom inte pårom.

Och då hjälper det inte.


Så nu vet vi.
Bild: Edmund Dulac

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm! Prinsar och prinsessor är svåra att släppa. Och ibland så är de roligare att läsa om än världens hemska ställen. Vem vill vakna till ondska och våld ? Hellre solen skiner idag och alla älskar alla. Bara för att låtsas? /mia

Jan sa...

Vilken klurig unge du har!

Den hemska tvillingen sa...

Aha, är det så det förhåller sig. Bäst att stå ut ett tag till då så att folk verkligen får klart för sig att som finns, på RIKTIGT!

Lena sa...

Tack för den förklaringen. Bra !

Tigris Predikantan sa...

Tror man visar vad de flesta vill se, tyvärr.
Tur man har annat, som t.ex läsning, som intresse.
:)

Mångmamma sa...

Känns rätt bra att leva utan tv! :)

Gråa musen sa...

För min del tycker jag att de är underbara de unga tu. Jag blir nog aldrig vuxen. För jag tycker att det är underbart att det finns riktiga prinsar och prinsessor. Det är klart att man inser att de förmodligen har fotsvett och fiser som alla andra men ändå. Nog tycker jag att det är kul att smygtitta på deras vackra klänningar ibland. Jag skulle för allt i världen inte byta med dem. Men nog är det kul med lite glamor när man går på knäna i sin egen gråa vardag ibland. Sen är kärlek alltid underbar tycker jag oavsett vem som håller varandra i handen. Det finns krig och bråk så det räcker och blir över. Nog ska jag titta på när de gifter sig de sötnosarna. All glädje är viktig glädje. Oavsett vem det "drabbar"

Anonym sa...

Det var banne mig en av de bästa förklaringar till behovet av prinsessor som jag någonsin sett - och det är ett sorgligt faktum att så många vuxna tappat sin förmåga att leka på vägen. Tävla kan vi, men sällan leka..........
Papillon