tisdag 1 juni 2010

Systembolaget

- Ja det är Ebba
- Är det Ebba jag talar med?
- Jorå
- Hej jag heter Gunilla.
- jaha
- och jag har en viktig fråga till dig
- öh
- Vilket bolag ringer du med idag?
- systembolaget....
- /tystnad/
- typ
- Hmgrr. Jaha, jag har ett erbjudande här som du kanske är intresserad av.
- öh.
- Hur upplever du ditt nuvarande abonnemang?
- Nja, jag skulle gärna se lite längre vibrationer.
- /tystnad/

Ja och så fick jag ju veta, att det var ett telefonbolag som ville att jag skulle byta från telia till deras bolag för att det skulle vara så mycket billigare.
Och det kanske det är.
Sa jag.
- men. alltså hur billigt det än är så vill man ju kunna ringa också.
så det sa jag också.
Fast sen fattade jag, att de där stackars människorna som sitter och ringer faktiskt inte vet vilka de ringer till. Alltså, dom har ingen aning om ifall jag sitter i Korpilombolo eller centrala Göteborg. Dom ska bara säga det dom har lärt sig på kursen. Och sälja oavsett om varan fungerar eller inte.

Nä, jag bytte inte telefonbolag.
jag bor ju liksom i norrland nuförtiden.
och här fungerar bara telia.
.... och systembolaget. Typ.

Bild: John Osgod

6 kommentarer:

Cicki sa...

Man kan bli galen på dessa telefonförsäljare. Fast egentligen är det synd om dem. De jobbar ju på provision och får säkert ofta möta irriterade människor i luren.

En liten lustig anekdot ang det här med telefonbolag och tillgänglighet. För rätt många år sedan jobbade jag och sambon på ett föräldraläger uppe i Jämtlands urskogar. Nästan urskogar, i alla fall. Där hade en del av karolinerna marscherat efter att Kalle dussin skjutits.

I alla fall så ingick det en del utflykter på detta läger. En av utflykterna var till en fäbod. Eftersom det inte fanns farbara vägar dit, så forslades vi till fäboden via helikopter. Vi var alltså verkligen ute i spenaten. Vi behövde få tag på helikopterföraren lite tidigare än planerat och började försöka ringa. De flesta hade Telia-abonnemang. Ingen hade täckning. Utom sambon, som den äkta stockholmare han är, som hade Comviq. Det funkade där uppe i den jämtländska fjällvärlden. Gissa om vi fick höra det ofta......:-)

Ebba G sa...

Cicki.... fattar att du fick höra det.
Men det var nog en väldigt lokal täckning. Där man inte är så ofta...

Kay sa...

Tänk dig då när man som telefonförsäljare sitter och ska sälja abonnemang från xx med full vetskap om hur usel täckningen är.

Därtill till ungdomar med "erbjudandet" att de för halva priset får (hm, måste ta för att erbjudandet ska gälla) fast telefoni.

På provisionslön.

Det var inte roligt.

Gråa musen sa...

Mitt nät (Telia) har varit trasigt. Oj vad jag saknat dina dagliga inlägg att fnissa och förundras över. Men mycket kul att ta igen var det ju. Ang försäljare. Googla Nix telefoni. Då kan du stoppa all form av telefonförsäljning. Har det väl börjat är det risk att det ringer en hel drös annars. Själv har jag Telia på precis allt. Jag tror inte det är någon större skillnad idag på vare sig priser eller annat. Det företagen förlorar på gungorna tar de igen på karusellen som min kloka mamma brukade säga.

Per-Anders sa...

Nuförtiden svarar vi aldrig i telefonen när displayen visar andra riktnummer än vårt eget (vilket är en indikation på att det är en telefonförsäljare). Jag är ordentligt less på telefonförsäljare som vill kränga allt från kallingar till bredband. Trots att tydligen Comviq har bra täckning så tillhör jag fortfarande Telias fanclub. Måste nog ansluta mig till Nix igen...

Per-Anders sa...

Det blev ett litet fel på bloggadressen i min kommentar ovan. Nedan är rätt adress.