måndag 19 november 2012

Ledig måndag. Jahaja

Ledig måndag betyder att vara hemma med en liten som lärt sig dra ner allt på golvet. En som ropar med hög röst medan hon uttrycker att hon är den som gjort både himmel och jord och om någon skulle förstöra hennes skapelse blir det inte roligt.
Man kan få smaka den död som varar ungefär två minuter av bortvänd blick. Inte kul.
Och så får man ju städa.
Lediga dagar får man göra sånt. Dammet ropar under soffan och tvätten! Den där tvätthögen har sitt eget lilla liv. Den bor i något som heter tvättstugan. Tvättstugan innehåller dessutom ett badkar och någon sorts underlig grej som man använt för att värma upp huset med förut. Numera finns det fjärrvärmesystem som skickar hit både värmen i huset och i vattenkranarna.
Vi ska riva ut den där grejjen i tvättstugan har vi sagt. Men nu står den där och blir använd som handdukshängare och skattkista.
En av de knasigaste dagarna i somras gjorde vi ren den inuti.


Jo men det är sant. Vi tog yes (diskmedel) och skurborstar och en massa trasor. Sen flyttade vi svart snusk från grejjen till oss och jag lovar, det svarta satt i flera veckor. Jag lyckades lirka över klägget på liten så hon luktade konstigt och hade en stor svart skunk tatuerad i pannan när vi var på BVC. Ingen frågade något men alltså....

I alla fall blev det rätt rent där inne och nu förvaras diverse skatter i dess stora svarta inre. Och man kan alltså hänga handdukar på handtagen och över rören. Eller tvätt. Och så kan man fylla badkaret med vatten och trasmattor och trampa runt när man hällt såpa på.
Jo det är roligt där i tvättstugan.
Fast mest är det ju små små byxor och tröjor och lite större jeans och ännu större lakan och en och annan kalsong som snurrar i vattnet i våran jättetvättmaskin som har avloppet under sig.
Lyx faktiskt. Den rymmer nio kilo och har stått i ett hyreshus förut.

Men visst är det lite konstigt att man tycker att en ledig dag är en dag när man jagar dammtussar och snyter barn medan tvättmaskinen tvättar sex omgångar lakan?
Jorå.


Bilden kommer från:  

2 kommentarer:

I min värld sa...

Jag tycker sånt där känns igen. Alla (nästan) lediga dagar går åt till "nödvändigheter" som tvätt o städning. Inget kul arbete men det är skönt när det är gjort!
Tyvärr är det väl så att livet inte bara består av roligheter utan även av nödvändigheter.
Läste nån gång ett citat från någon som jag inte ens kommer ihåg var nånstans : "Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet". Jag brukar tänka på det där ibland och sen går jag i strejk och gör något roligare istället, sätter mig med en bok eller gör en utflykt :-)

Anonym sa...

Och konstigt nog är det något fint i det normala i det här med ...
Vi har i alla fall en tvättmaskin att stoppa våra skitiga kläder i. Och det är fint.
Vi gör samma sak i skogen idag. Talibanen äter havregrynsgröt .. och tittar på Nalle Puh. Mamman borde vara mycket mer aktiv istället för att sitta här. Men det är något med det att man behöver samla lite kraft och få i sig ett visst antal koppar kaffe med... :)
Ha en fin måndag hörredu!

Och ja, det där med taket ja. Inte ge släpp. Det är konstigt hur jävla svårt det kan vara ibland. När det faktiskt är det viktigaste vi har.