söndag 4 november 2012

Doh!

Jamen jag kan vara vettig också.
Som när vi sitter och tittar på TV och ser såmycketbättre och samtalet där får det att verka normalt att ta en massa droger när man ska ha fest.
Sen har jag besök av några gamla vänner som menar att det är väl helt ok att ta droger så länge det är ok att använda alkohol.
Och då går jag i taket och vill hålla för öronen på tonåringar och andra som finns i närheten.
Herregud.

Det är väl för satan inte samma sak att använda illegala droger som att dricka alkohol.
Alkohol är säkert minst lika farligt för kroppen och knoppen men det är ändå en jävla skillnad på att dricka något som är lagligt och att använda något som är olagligt.
Fastnar en människa i drogträsket följer det med en massa elände. Jag vet. Tro mig.
Och kom inte med det där snacket, att det vore bättre om skiten var legal för att då skulle man inte behöva hora och stjäla för att ha råd att hålla på.
Men herregud.

Om man måste vara hög för att fungera då är det något fel.
Precis lika fel som det är att man måste vara dragen för att känna sig som en människa - eller för att slippa känna sig som den människa man är.
Det är väl det man borde prata om.
Att man mår så dåligt av att vara människa där man är att man måste bedöva alla sinnen och halva huvudet för att orka finnas.

Fast det är klart, när man väl är fast finns inget vett kvar. Då finns bara tanken på att droga och då är vilka förklaringar som helst godtagbara för att man ska framstå som en som minsann inte är sämre än någon annan. Speciellt inte sämre än de som håller sig till de legala drogerna.
Som om man kan jämföra folk på det sättet.

Om jag fick bygga ihop samhället från början skulle jag se till att barn slapp äta en massa socker och glutamat och att vuxna slapp en kultur som bygger på att det bästa man kan göra tillsammans är att tappa förståndet.

Ja jävlar vad jag har mycket att göra upp med i mitt lilla liv!

4 kommentarer:

Mångmamma sa...

Lika klok som vanligt!
Visst är det så..

Anonym sa...

Jag vet att glutamat är bajs. Jag äter en burk i veckan. När folk pratar om det stänger jag av. Mogen på det viset. Men jag håller helt med om att det behövs förbjudas. Egentligen.

Ang.. det där med att hamna i helvetet och allt det där .. Ja, det är skit. Och jävligt jobbigt.. Men för att kunna uppskatta löken så är det kanske nödvändigt ibland?

Jag själv "hackar jävligt mycket lök" men stundtals vaknar jag hos någon jag inte känner, nersupen och jävlig... det får iaf mig att uppskatta löken. Och "tristessen" och svenssonskiten.. För fy fan, vad skönt det egentligen är att vara .. "normal" ...

Ebba G sa...

Haha, ja normal är skönt. Verkligen!

Lotta sa...

Droger är skit, håll dig i från dem hjärtat! (Och det där sa jag UTAN pekpinnar)

Blir skvatt galen när folk börjar med det där jävla legalsnacket. Näääääj säger jag och stampar foten i golvet, NÄÄÄÄÄJ, förbjud skiten härifrån till solen och tillbaka igen.

Glad att du tog dig tillbaka! :-) Stanna här nu är du snäll.