fredag 11 maj 2012

Små rosa kort med foto på

Om man ska få ett sånt där litet rosa kort med porträtt och bokstäver på så måste man vara insatt i hur saker och ting fungerar i det här som kallas samhället.
Och nuförtiden har jag koll. Stenkoll faktiskt. Om någon följt med från början i den här bloggen så vet du hur det var. Jag hade inte en aning om något alls. Eller det hade jag väl, jag är ju inte dum. Men jag hade aldrig brytt mig.

Men nu har jag drömprinsen pussandes på örat och lilla fjärilen i famnen och stora flickor som kräver att mammor inte bara ska ha mjölk och se ut som folk utan också göra sånt som andra mammor gör.
Som tillexempel köra bil.
Så jag ska ta körkort är det tänkt. Övningsköra och läsa teori och alltmöjligt. Jo jag började med det innan jag fick för stor mage och innan mjölken rann till.
Men sedan har det varit lite för många blöjor ivägen.
Och förresten, man ska ju ha pengar också så att det räcker till bensinen och halkkörningen och några lektioner och så. Fast jag kör ju privat såklart.
Med en såndär blåljuskörare så får man lära sig att det gäller att ta det lugnt för om man inte gör det blir det mos av både människor och fordon. Och det vill vi ju inte.

Herregudihöjden alltså.
Fattarnivadjagskriver? Att jag tänker ta körkort och köra omkring i en bil och har mage att skryta om det också. Phuiiii.
Det känns som skryt i alla fall.
Fast sen får vi ju se om jag klarar det. Och hur länge det dröjer innan jag kan skaffa en egen plåtburk.
Och hur länge det dröjer innan jag vågar köra omkring i den med världens dyrbaraste last.
Fast....


En sånhär bubbelgumbil kan man kanske våga sig på ändå....

3 kommentarer:

Mångmamma sa...

Det kommer inte vara några problem alls för dig att ta "lappen".
Har du fixat den här resan hittills, går resten som en dans.
Hoppas och vill jag tro!

Wiveka sa...

Så underbara nyheter. Klart du klarar körkortet utan problem. Svårt att lära har du ju inte. Jag har läst varenda inlägg du skrivit sedan allra första starten. Jag har saknat dina uppdateringar men varit glad för att du har haft ett liv med man och barn som kommit i vägen. Jag önskar dig all lycka i livet!

Cicki sa...

Ja du Ebba, du har mycket att ta igen. Fast det är ju inget problem när man har egen blåljuskörande lärare. Fast så fort som han ska du nog inte köra i början.

Tänk att en annan blivit så gammal att man kan skryta med att ha haft körkort i snart 45 år och hann även köra lite på den vänstra sidan också. Det har väl inte varit helt felfritt alla gånger. Även jag har varit ung och tyckt det varit roligt att leka bakom ratten. Men det är numera preskriberat. Plus att fd maken, som är polis, ständigt var rädd för att jag skulle åka dit för fortkörning av hans kollegor. Han visste ju att jag gärna tryckte lite extra hårt på gaspedalen när jag var ute och ensamkörde runt om på Västernorrlands småvägar. Men det var då det. Numera är tant lite mer feg och försiktig.....:-)