tisdag 22 maj 2012

Att göra- listan


Någon dag ska jag ta tag i en massa saker.
Jag ska städa i källaren där det fortfarande finns saker kvar efter den som bodde här förut. För att vi lät dödsboet lämna det. Och tänkte att det skulle vara enkelt att städa. Jodå. Det var ju en del saker vi ville överta blandat med en massa skräp. Och en del som vi inte vill ha fast det inte är skräp och då kan man ge bort det eller sälja det.
Det är bara det att man ska göra det också.
Och när man väntar smått är det liksom inte läge att göra det. Sedan när man har smått. Då är det inte läge då heller för att det där småttet tar all tid.


Men nu är småttet lite större så nu. Någon dag.
- jamen Erik då? är det väl någon som invänder. Kan inte han?
- Jodå men Erik har också fått smått sörru.

Det finns annat att ta tag i också. Sånt som inte kräver muskler men ändå tar tid. Man ska rota i hur barnen har det och hur dom ska få det. Sommarlovet kommer fortare än en racerbil och kräver att man ska ta sig till badstränder och parker och jag vet inte vad. Och så måste somliga Ebbor tenta av en del oläst. Så det ska läsas.
Medan den där småttingen växer och tar all tid.

Sen har jag faktiskt tänkt åka till stora otäcka staden söderut och gräva upp lite historiska rester. Behöver få tag på ett par människor jag är skyldig pengar och ett par andra jag vill prata med om att dom slipper vara skyldiga mig något. Och sen är det ett par gravar och en plats jag måste få se för att få lugn i hjärtat.
Man måste göra sånt om man ska orka vara människa.

Förresten, om man orkar vara människa så kommer det aldrig att bli den där dagen när man städar källaren. Det finns så mycket annat som är viktigare.
Herregud om man fattade det hela tiden, att det är viktigare med människor man har omkring sig än med ordning och reda i källaren.
Vad mycket bättre det skulle vara då. Om man visste hela tiden det där med att människor alltid är viktigare.
Så att man alltid tänkte på hur det blir för människorna innan man tänkte på hur det blir för källaren. Eller vad det nu är man tror att man måste hålla på med.


Det är med att vara människa är så svårt och det är så lätt att göra illa en människa så...
Ja en dag har man bara en grav att gå till.
Och om det blir så i onödan. Ja, det är lätt att ställa till det. Och svårt att ställa tillrätta.
Man får tänka på det.

Och ta hand om dom små. Som ibland är rätt stora.

1 kommentar:

Mångmamma sa...

Helt rätt tänkt!
Källarskräp, blandat med fynd kommer alltid att finnas men en hel del människor vi behöver kommer inte att göra det.
Det gäller att prioritera - vilket i min värld är exakt detsamma som att välja bort!