måndag 2 juli 2012

nyrakad häck?

Gräs växer.
Om det nu är någon som inte visste det innan. Jag hade i alla fall ingen aning om att gräs växer så mycket och så fort. Och att man måste raka av det minst en gång i veckan.
Ja klippa då. Men det är som att raka skallen. Man kör med en helvetesmaskin fram och tillbaka, fram och tillbaka och ska titta förnöjt på hur hela ytan blir jämn och fin.
Det blir den inte.
Dessutom är det livsfarligt att vara i närheten av maskinen medan den är igång eftersom den kastar kottar och småsten och kan klippa av en tå lätt som en plätt.

Om man bor i villa måste man ha en sån apparat. Eller en dyr som åker omkring av sig själv lite planlöst men ändå lyckas raka av gräset överallt på något magiskt sätt. grannen två hus härifrån har en sån. Den är tyst och snäll och kastar inga kottar.
Men alla andra har monster som man måste sätta igång tidigt på söndagsmorgnar eller sent på torsdagar.
Inte samtidigt allihopa, nejdå, vi har var sitt pass så att det alltid ska bullra hemtrevligt i närområdet.
Och det där med att det ska vara så hälsosamt att ha egen trädgård och bo grönt. Nåja. Bensinen kanske är av en annan sort när man tankar gräsklippare?

Men i alla fall är gräset avrakat och morotslandet ligger med små små strån som ska bli morötter och rädisorna har redan blivit uppätna.
Och idag ska grannen klippa häcken tillsammans med Erik.
Ska bli kul att se hur dom samsas om en enda häck, och om den kommer att se nyrakad ut den också!

1 kommentar:

Cecilia N sa...

Jag har också tänkt på det där. Att det vore bra om man kunde komma överens om vissa tider som man kan få klippa gräset på. Det är som du säger, nån sorts kedjereaktion. B går inte ut förrän A har klippt klart, osv.

Har man en måttligt stor tomt som är måttligt kuperad kan man ha en handjagare. Bullrar mycket mindre och går på bullar istället för bensin.
Det hade vi förut. Nu har vi en stor kuperad tomt ...