måndag 25 april 2011

om att äta haräggHemma hos oss har vi hittat en sorts speciella ägg som harar lägger när dom ska få ungar. Harar kommer i olika varianter nämligen. Och den sort som inte däggar äggar.
Det är väldigt praktiskt för att de små äggcellerna som ska bli harar är formade av alla möjliga sorters stärkelse som spjälkats i, för sinnena relativt aptitliga former.
Skelettet kommer i gelatinform tillsammans med bindväv och en lång rad sockerarter som nog ska ge energi åt det lilla fostret. Det som om ägget i stället för att vara indelat i äggvita och äggula har blandat alla ingredienser och gjort smådelar som nog så småningom ska transformeras och bli en liten harunge.
Om man inte hittar äggen och kokar och äter. De kokar redan i rumstemperatur, så den detaljen behöver man inte tänka på.
Vi har hittat ett tiotal i olika färger och storlekar - inomhus - harar är lite dumma så de kan lägga dem nästan vartsomhelst och låta dem koka så att fostret dör. Man får väl tänka sig, att de ägg som läggs före påsk, under vinterhalvåret, och då hamnar under granar och på andra lite kyligare ställen, klarar sig bättre. För det är ju helt klart så, att påskharar är rätt vanligt förekommande ändå. Med tanke på antalet ägg som hittas.

En sak ska man tänka på när man samlar, och det är, att för mycket frossande kan medföra ett visst illamående.
Och att gammalt sparat ägginnehåll i allmänhet inte alls smakar hare.

....

9 kommentarer:

Mib sa...

Öööööh förlåt men jag är lite dum.... kognitiva nedsättningar heter det.... eller stresshuvvö!
Men jag förstår inte riktigt.... har du riktiga harungar, och menar du riktigt att dom har ägg??? Eller är det chokladägg du menar?Påskägg???
Känner mig lite dum nu.... Förlåt.

Ebba G sa...

Haha! Man kanske inte har påskharar överallt - men där jag är ifrån finns det harar som lägger påskägg. I alla fall lär man barnen det!
Kram!
/Ebba

Gagnskullu sa...

Vilken underbar bild!

Och visst var haren även till oss. Och ett visst illamående infann sig.. Jag lär mig visst aldrig.

Gråa musen sa...

Om du lägger ner bloggen nu så önskar jag dig stort, stort lycka till med hela din framtid. Var rädd om dig. Du är värdefull. Kram

MonasUniversum sa...

Ebba älskling. Where are you?

Gråa musen sa...

Ebbavänner. Verkar som om Ebba trillat tillbaka i drogträsket. Kolla in Korpens blogg. :-(((( Man önskar att man kunde göra något.

Sickan sa...

.....

pharmacy reviews sa...

Jag måste säga att jag är så glad att hitta din blogg, trots att jag gjorde det genom en lyckträff. Den information som publiceras här är så underhållande och annorlunda än andra bloggar. Kort sagt, en riktigt fin blogg som jag ska hålla besöka så ofta.

pharmacy reviews sa...

Jag måste säga att jag är så glad att hitta din blogg, trots att jag gjorde det genom en lyckträff. Den information som publiceras här är så underhållande och annorlunda än andra bloggar. Kort sagt, en riktigt fin blogg som jag ska hålla besöka så ofta.