söndag 24 april 2011

Bara en stor jävla häck

Ja jag minns ju hur det var för bara några år sedan när sommarvärmen kom och man kunde kasta bort vinterkläderna.
Jag kastade alltid mina i någon container. Sen plockade jag på mig sommarkläder. Alltid lika lätt att få tag på om man ser ut som folk.
Om man ser ut som en jävla gathora är det svårare. Så på slutet var det i princip tji att gå in och stjäla på dom vanliga ställena.
Men tvättstugor kan stå öppna eller gå att öppna. Och en del folk liksom vill att man ska plocka grejjer från deras bilar. Jag menar, om dom lämnar vrålåket helt öppet.

I år plockar jag fram sommarkläder ur en blåmålad garderob och börjar storgråta.
Sen försöker jag sätta på mig ett par byxor som inte går om baken och fattar att här har samlats kilon. Fast jag spytt galla dom tre senaste veckorna.
Och så tjuter jag igen.
Jamen hajja då. Hur kul är det att hela livet bara är en enda jävla omöjlig historia att få ihop så att upp blir upp och ner blir ner.
Jag har landat i ett stort hål där allt är som jag drömde att det skulle vara.
När jag var tolv. Typ.
Men vem är jag mitt i alltihop? En jävla tjackhora som leker svenne eller någon som lyckats med något som antagligen är rätt häftigt. Som man kan beundra om man skulle vara böjd åt det hållet.
Eller bara vara tacksam över om man är böjd åt ett annat håll.

Och suget då?
Kommer och går. Det sägs att det kan komma och gå i femti år.
Ungefär som herpes.
Plötsligt är det där. Och man kan bara lägga på lite salva och se glad ut.

Sen är det mitt i en massa tentamensskrivningar och inlämningsuppgifter och föräldrarträffar och möten och fan och hans morfars far som ska klaras av utan att man har någon bruksanvisning.
Det är rätt tight.

Men jag har ju inte glömt er.
bara det att det är en massa annat i vägen.

16 kommentarer:

Jan sa...

Kram Ebba.
Har du hört vad som har hänt idag?
Nån har uppstått från de döda och vandrar med dig på livets väg.
Glad påsk!

Ebba G sa...

ja du Jan, lite obehagligt är det ju att tänka sig, att dött folk kan börja röra på sig igen.

Cecilia N sa...

Gott att läsa att du finns trots att inte vi får veta nåt. Det är klokt att prioritera föräldramöten, tentor och sånt framför att hålla världen uppdaterad.

Glad påsk!

Mångmamma sa...

Men Ebba, så där är det för de flesta tror jag!?
I alla fall någon gång, på något sätt..?

Jag har också hamnat mitt i mitt tolvåriga jags dröm och visst är det fantastiskt och underbart på massor av sätt men samtidigt brakar eländet loss runt ikring oss mig med ojämna mellanrum.
Plötsliga och oväntade dödsfall, en kär och när som bara försvinner och visar sig vara alkis, ingen kontakt med de inom släkten som borde stå mig/oss närmst.. Jag skulle kunna fortsätta länge men - äh, jag leker gås och låter det rinna av mig.
Jag skulle inte fungera annars.

Vardagen och föräldramötena, tentor eller skrivjobb - det är det som gör att livet snurrar på.

Kram på dig, Ebba!

Den hemska tvillingen sa...

Jaha, samlat på sig kilon och spytt galla i veckor! Jo så där har man ju mått understundom. Grattis hjärtat, gissar jag.

Och det där "livspusslet" är inte enkelt för nån att få ihop, det fattas alltid bitar men man får göra så gott man kan och det gäller oavsett erfarenheter.
Kram

Ebba G sa...

Mångmamma - det där att det fortsätter hända katastrofer är lättare att handskas med än att det är bra grejjer hela tiden. Och att man ändå inte är nöjd liksom.

Ebba G sa...

och du hemskaste av alla tvillingar....
ajaj!

Nika sa...

:D En gång till??... och ändå så annorlunda mot tidigare!! Underbart och skrämmande! Speciellt när man axlar ansvaret för någon annan som inte kan det själv!! Men du kan!! OJ vad du kan!!
Lycka till!!
Kramar, Nika

I min värld sa...

Sånt är livet för de flesta ibland och det är då man tar tillvara alla pauser och njuter av tillvaron o lugnet.
Ibland är det mycket som kommer i vägen både kroppsligt och mentalt och i världen men det brukar lugna ner sig efter ett tag
Glad påsk så här i efterskott

Cicki sa...

Jag gläds med dig som nu står mitt upp i din livsdröm med allt vad det innebär.

Jag har ju kommit till nästa steg och lämnat alla barnprylar bakom mig, njuter av barnbarn istället och njuter av en lugn vardag med mannen i mitt liv.

Det enda som stör är en hälsa som inte riktigt är som man önskar. Men jag ler och njuter ändå, så länge jag kan i alla fall. Kram

Anonym sa...

Hehe - det ante mig! Visdomstanden har varit knäpptyst..........
Och jag säger som den gamle doktorn - "Kräks på morgnarna? Det gör väl varenda människa"
Papillon

Anonym sa...

Så spännande! Hoppas du slutar kräkas snart så att kroppen kan växa på sig till rätt storlek i lugn och ro. Det är mycket som ska få plats däri. Ett helt slott för en liten. :)

vickan sa...

nämen? är det på det viset?! grattis i såna fall hjärtat!!

Mib sa...

Hej tittar i och skickar en kram.

Ms A sa...

Vi sitter nog alla lite till mans och funderar på hur vi hamnade där vi gjorde och känner det som om vi inte passar in utan snart kommer bli avslöjade... Vi har alla känt att vi leker Svenson tror jag.
Om kräkandes: GrattiS om det är som det lät och som övriga tror

viagra online sa...

Detta är en av största bloggar jag har läst sedan någonsin. Din webbplats innehåller mycket nyttig information och jag är säker på att många människor kommer att gilla det som jag gör. Jag willl hålla besöka din blogg väldigt ofta.