lördag 1 januari 2011

Ebba nyårstalar ...oops!

Nej idag skulle inte jag heller rösta på sossarna. Om det var val och det såg ut som det gör med ett parti som spretar åt alla håll och inte har någon ideologiskt tydlig riktning och till det saknar en trovärdig partiledarkandidat.
Det är klart att siffrorna, de där som mäter hur många som skulle rösta på de olika partierna, avspeglar just det. Att socialdemokraterna liksom inte går att definiera som ett parti man kan tro klara av en regeringsställning.

Men det betyder ju inte, att man självklart skulle rösta på något annat parti. I alla fall inte något som befinner sig på andra sidan blockgränsen.
Inte heller betyder det, att man i framtiden skulle låta bli att rösta rosenrött.
Ifall ideologin blir synlig och tydlig. Och om det visar sig finnas en god stadsministerkandidat i den som partiet så småningom väljer till sin ledare.

Det är ännu ganska gott om tid till nästa val.
Det är dessutom så, att ett parti som hittar tillbaka till solidaritet och jämlikhet som grund för en ideologi som kan få växa fram och i lagom takt presenteras för ett folk, kan visa sig bli just det som behövs för att hjälpa folket att återfå hoppet om välfärdsstaten, den som bygger på allas lika värde i stället för det som nu sker - tvåtredjedelssamhällets utslagningsideologi.

Så låt oss inte tro, att socialdemokratin är på utdöende. Låt oss tillsammans bygga med de grundstenar som redan finns i partiet - bygga långsamt, hållbart och solidariskt.

Så kan vi nog gå in i det här året med hopp om en god framtid.

..

2 kommentarer:

Cecilia N sa...

Precis.
Skattesatser och tariffer och avdrag hit och dit. Det står mig upp i halsen.

Om någon istället skulle tala i termer av solidaritet och jämlikhet skulle jag genast spetsa öronen.
(När tog någon politiker senast ordet solidaritet i sin mun?)

Anonym sa...

Kanske istället dags att starta ett helt nytt parti?
Med sådana som dig på plats där så tror jag det här landet bara skulle kunna gå åt ett håll - det bättre.

Kram!
Mimmi i Falun