torsdag 23 december 2010

Kartongliv

Ja så sitter man här i en kartong igen då.
Fast varm. Inomhuskartong. En massa saker ska flyttas från ett ställe till ett annat. Inte ens utomhus, bara ut i trapphuset, upp en halv trappa och till vänster. Vindskontoren på höger sida.
Där ska jag inte bo.

Men på vänster sida där det finns en lägenhet inredd nångång på åttitalet då man tyckte att takbjälkar och hemliga prång var spännande. I alla fall i dom här avsides trakterna av vårt långa land.

Ibland tror jag, att norrland är en egen stat. Börjar nånstans ovanför Hudik.
Här kan man prata med folk man aldrig sett. På ett språk som innehåller ljud man inte ens drömmer om någon annan stans. Än mindre tar i sin mun. Mäh!!!

Men i alla fall så står det kartonger här och det känns som om jag borde dela med mig av värmen till alla dom som fryser så in i helvete just nu när det är en såndär vinter man helst hoppar över. Väldigt vacker. Men dödligt kall. Undrar hur man tänker när man tycker att folk måste bevisa sin nykterhet för att få bo.
Hur fan ska man fixa livet över huvud taget utan att ha en säng och någonstans att lägga alla miljoner papper man förväntas hålla reda på? Var i helvete ska man hämta sina brev från myndigheterna om man saknar adress? Och telefon? Glöm det.
Och nej, jag försvarar inte drogandet. Men jag försvarar människovärdet.

I går kväll hoppade jag in som lökhack i restaurangen första gången sedan jag blev påkörd. Satt där och grät som vanligt och kom ihåg. Gissa hur det känns.
Just det.
Man är tacksam. Så jävla tacksam.
Så lökkniven fick jobba och ebbatårarna var nog inte bara löktårar.
Här sitter man med livet i knät. Och slipper frysa ihjäl.Bild Dunia Pustaka  -www. duntiapustaka.net  - fantastiska 3-D bilder!

4 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Det är bra att gråta, det är det!

Gråa musen sa...

Hittade en tiggare i snön igår. I tunna joggingbyxor och utan vårt språk. Med krycka och blåfrusna händer. En liten plastmugg och bedjande blick. Nu har han i allafall vinterkläder och mat över helgen kan jag säga. En på gatan som såg men inte såg sa till mig. Äh, de är hitskickade av ligor ifrån Polen att tigga :-( Frös gjorde han i allafall. Hela helgen känns förstörd. Önskar att man kunde göra mer. Han är bara en av många. Så skönt att veta att det i allafall är en mindre som fryser där ute Ebba (menar dig). Undrar bara så om Reinfeldt och gänget vet om att de finns där ute. När de skryter om att Sverige har bättre finanser än någonsin. Det skulle du bli Ebba. Politiker. Så det skulle finnas en röst i maktens koridorer som vet hur det verkligen känns att frysa och vara hungrig.

Anne sa...

Önskar er fina dagar i jul och en god flytt och ett gott nytt år som jag hoppas för med sig bra saker.

Själv firar jag jul med mina tre barn och 8 ensamma själar. Vänner som inte har någon familj kan man ju inte låta sitta ensam på jul så då tycker jag att det är självklart att bjuda in dessa. Jag är alldeles säker på att vi får underbara juldagar med denna härliga och brokiga blandning av folk. Det är ju en chansning, inte många känner varandra.
Må väl
Ebba

O. sa...

Citerar 'Gråa musen':
Det skulle du bli Ebba. Politiker. Så det skulle finnas en röst i maktens koridorer som vet hur det verkligen känns att frysa och vara hungrig.

TACK för att du finns.

Hoppas du får en skön jul!

Kram